Lifestyle

INDESCAT celebra el 7è aniversari i l’Assemblea anual al parc temàtic Open Camp

Clúster de l’esport

Amb motiu del setè aniversari del clúster de la indústria de l’esport, INDESCAT va celebrar la seva assemblea anual i una ponència de Genís Roca sobre “Com Internet està modificant el mercat esportiu del futur”. L’acte, que es va fer a l’auditori del parc temàtic esportiu Open Camp, a l’Estadi Olímpic de Barcelona, va reunir un centenar de persones, entre membres del clúster de la indústria de l’esport i d’altres empreses del sector a Catalunya.Durant l’assemblea anual del clúster es van resumir les activitats i projectes realitzats l’any 2016, es va aprovar l’entrada de nous membres i canvis en la Junta directiva, els comptes de 2016 i el pressupost per al 2017, i es van presentar els reptes per 2017 i principis de 2018.

Els principals projectes i activitats realitzats l’any 2016 es van agrupar en jornades, grups de treball, formacions, acords de col·laboració, missions i trobades internacionals, premis i participació en fires i congressos. El clúster va destacar especialment el treball en l’Estudi del Practicant Esportiu 2016 i el lideratge del projecte europeu EU4SportsClusters Alliance, centrat en facilitar la internacionalització de les pimes.

A banda de continuar treballant per mantenir el ritme de creixement constant dels darrers anys, en un futur proper, INDESCAT treballarà en diferents projectes i activitats, alguns de continuïtat i d’altres de nous. Destaquen, entre d’altres, l’actualització de l’Estudi del practicant gràcies a un panell esportiu; l’organització de les jornades e-nforma sobre salut, tecnologia i esport; l’actualització del mapeig de la formació especialitzada en esport; l’impuls d’un programa integral de suport a emprenedors i start-ups; la continuació de la coordinació del projecte europeu EU4SportsClusters Alliance, organitzant una missió internacional a Estats Units i presentant estudis de mercat; o la celebració d’una nova edició dels Premis Empresa i Esport.

La presidenta d’Indescat, Anna Pruna, va destacar durant la benvinguda de l’acte que “l’objectiu del clúster és treballar per millorar la competitivitat de les empreses i el reconeixement de la indústria de l’esport a Catalunya” i va afegir que “la suma d’esforços és la millor fórmula per continuar sent referents i, sobretot, per ajudar els nostres membres a ser més competitius, innovadors i a internacionalitzar-se”. També hi van intervenir el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; i el fundador i director general d’Open Camp, Paco Medina; així com el comissionat d’Esport de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, que va fer la cloenda.

Pel que fa a Genís Roca, va explicar com, des de 2005, Internet ha passat a ser la Internet de les empreses a la de les persones, i més recentment, de les coses. La innovació rau justament en generar oportunitats en aquest darrer àmbit. “L’obtenció de dades, però sobretot el que triguem a processar-les i a reaccionar és el que ens fa ser més competitius”, va afirmar.

En aquest sentit, Roca va insistir en la necessitat de “canviar el tipus de relació amb els nostres públics”, que ha de ser més transparent. Pel ponent, els reptes del futur passen pel fet que ”tothom voldrà tenir la seva pròpia base de dades”, per les “noves formes en què accedirem als col·lectius” de persones i per “establir aliances insospitades”, que s’entendran millor si pensem sempre en el servei que s’ofereix més que en el producte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *